lördag, februari 07, 2009

Viktiga morgonfunderingar

Jag har upptäckt en viktig sak. Något är allvarligt fel med Kalle Anka och hans vänner. Först och främst så finns det inga mammor och pappor utan bara syskon, syskon till föräldrar och kusiner.

För det andra så är släktskapen helt konstiga. Exempelvis så kallar Farbror Joakim Kalle, Alexander Lukas och Knase för sina brorsöner och alla tre kallar honom för farbror. Dock är han bara släkt med Kalle, som han är morbror åt, de andra två är inte ens i direkt släktskap med honom enligt Carl Barks släktträd (Se bild, klicka för att förstora). Kajsa kallar också Farbror Joakim för farbror, men hon är inte släkt med någon av dem och med tanke på att hon är ihop med Kalle så är det ju tur. Och hur kommer det sig att det enbart är Långben som har ETT brorsbarn? Faktum är att bara 3.2% av alla barn som föds varje år är tvilling. Endast 18 trillingar föddes år 2002. Hur kommer det sig då att så många i Ankeborg får tvillingar och trillingar till brorsbarn? Kalle är farbror(Eller egentligen morbror, men han kallas alltid farbror av de tre små pojkarna) åt Knatte, Fnatte och Tjatte, Kajsa är faster till Titti, Pippi och Kicki, Musse Pigg är farbror åt Teddy och Freddy och även Svarte Petter har två tvillingpojkar till brorsbarn.

Hur understår sig tecknarna att ta sig sådana ologiska friheter? Förstår de inte att jag som läsare genomskådar dem? Herregud, förstår inte hur folk orkar bry sig om krig, svält och fattigdom då det finns sådana här stora världsproblem att lösa först.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hahaha vilka fantastiska upptäckter du gör ibland. Jag är fascinerad av ditt studerande av tecknade ankor. Känner jag lukten av nobelpris?

Anonym sa...

Hehe, fast många av fadäserna när det gäller Ankeborg och släktskapet mellan alla ligger ju hos de svenska översättarna, inte hos tecknarna. :)

Anonym sa...

Jag har faktiskt en förklaring!

Första gången Kalle träffar Joakim som vuxen så säger Joakim att han är Kalles morbror men vill helst bli kallad farbror.

När det gäller Knattarna och Kalle så så har knattarnas Mamma "Della" alltid refererat Kalle som farbror.

Joakim är ju Alexander Lukas och Knasens ingifta farbror eftersom Alexander,Kanasen ooh Kalle är kusiner, så egentligen är han väl inte det på riktigt men det var väl lättare att göra så utan att skapa förvirring för läsaren.

kajsa vill väl bara vara artig och följa strömen.....
Tror jag!

Kram