fredag, maj 02, 2008

Fredags-tv

Jag väljer ofta bort fester eller kompisbesök på fredagkvällarna eftersom det finns viktigare saker att göra då. Då snackar vi inte lägga-upp-amorteringsplan-för-bolånet-viktigt, det är för fjantigt. Eller skänka-pengar-till-behövande-barn-viktigt. Pfff. Det som händer på fredagar är långt mycket viktigare; Då är det tv-kväll hemma hos föräldrarna i vildmarken som gäller.
Fredagts-tv är så mycket mer än bara underhållning. Den är fullständig perfektion för tillfället. Så här ser fredag hemma hos familjen Nordgren ut:

19.00 Middag
Middagen som är ovanligt god eftersom det är just fredag står färdig. Både jag, pappa och bror sitter med frid i sinnet eftersom vi har dukat eller skalat potatis eller gått ut med soporna medan mamma har slitit arslet av sig utan att vi riktigt märkt det. Sedan bråkar vi om disken och pappa vinner med argumentet att han minsann jobbat hela veckan och mamma slipper undan eftersom vi då börjat inse hur mycket hon gjort för middagen, största delen av den slutsatsen kommer dock från att hon påminner oss 17,3 gånger om det. Det lämnar mig och Nicklas till att göra en dålig uppgörelse som han oftast förlorar på bara för att han inte ens orkar argumentera. I vår lilla syskon-skara fick jag debatt-genen, han fick World Of Warcraft-genen.

20.00 Så ska det låta
Hur underbart är inte det programmet? Hur många vuxenpoäng ger det att älska ett pensionärsprogram? Jag älskar när jag lyckas komma på allt innan kändisarna. Jag ska vara med i Så ska det låta innan jag dör. Det är mitt enda mål i livet. Sedan kan jag dö med frid i sinnet och jag kommer göra en gravsten innan jag dör (Så att ingen får utrymme att skriva fel saker) där det ska stå "Hon kom, hon såg, hon var med i Så ska det låta".

21.00 Var fan är mitt band?
Magnus Uggla är sådan otrolig komik. Han är så naturligt rolig utan att ens förstå det tror jag. Första gången jag såg det hade jag inte direkt några förväntningar, min uppfattning om Magnus Uggla var att han är en medelålders man som är fast i ett slags rebelliskt tonårskomplex. Och jag hade ju helt rätt. Men jag hade underskattat humorn i hela hans person. Jag ska gifta mig med Magnus Uggla. Förutom Dr. House och Jack Nicholson (Någon som ser någon koppling mellan deras ålder? Herregud. Jag ska börja ragga på ålderdomshemmen). Men bara sekvensen när de ringer från SVT och förklarar att de inte kan ha ordet "Fan" med i namnet och föreslår "Fasiken" och han börjar komponera låtar med frasen "Var fasiken är mitt band" är ju helt vansinnig. Och när han står och skämtar om Göteborg och drar samma skämt flera gånger för flera olika personer. Det måste ses för att upplevas, han är en nationalklenod den där mannen.

21.30 Berg flyttar in
Jag har redan skrivit om min kärlek till Carina Berg. Hon är helt enastående. Hennes program ger en sådan härlig inblick i kändisars och hennes eget liv att man bara måste älska hela grejen. Tack vare henne har jag till och med börjat gilla Kicki Danielsson. Hur konstigt är inte det?

Vid det här laget har mamma och hunden redan somnat medan jag och pappa (Då han inte är i USA) sitter och skrattar åt våra tv-favoriter. Sedan somnar även pappa. Då sitter jag här ensam med några vaga klickljud i bakgrunden från min brors rum (WoW) och bloggar på min bärbara dator.

Inga kommentarer: