lördag, april 11, 2009

Homo Elephantidae

Elefanten Ninio har det inte lätt. Ninio är inte könsmogen än, det blir han först om fyra år, men vissa anser sig ändå ha sett tendenser hos Ninio som visar på att det är gay som är the way då Ninio väl blir det. I Sverige hade det varit lugnt, här hade han, när han väl nått den åldern, fått gå på gayklubbar och ingå äktenskap med en likasinnad elefanthanne om han så ville.

Men Ninio bor inte i Sverige, Nino är något så ovanligt som en polsk elefant. Och i Polen är inte homosexualitet det minsta okej, för dom är minsann katoliker. Ni vet, dom där som anser att kondom inte hindrar HIV och AIDS, mest för att de är emot att människor njuter och sjukt för att man får dödliga sjukdomar om man ändå dristar sig till det.

-Vi har inte betalat 37 miljoner zlotys (92 miljoner kronor) för det största elefanthuset i Europa, för att en homosexuell elefant ska bo där säger lokalpolitikern Michal Grzes.

Jag lät medvetet bli att blogga om att det nyligen röstades igenom att homosexuella i Sverige ska ha samma rättigheter som heterosexuella, eftersom jag tycker det är så självklart att dom ska ha det och att jag kom på att jag genom att blogga om det kanske skulle kunna uppfattas som att jag tyckte det var något spektakulärt och onormalt. Det enda uppseendeväckande med det är att innan maj 2009 får homosexuella inte älska varandra lika mycket och med samma rättigheter som heterosexuella får. Trots att vuxen kärlek på bådas villkor aldrig borde kunna vara fel. Vi anser oss vara så moderna, men ända har gamla religiösa ideal fått styra över oss ända fram till nu.

Men i Polen har det nått orimliga proportioner. Där får inte ens elefanter älska vilka de vill, gör dom det så måste till och med politiker blanda sig i. Syndiga elefanter som inte läst i bibeln att det är dödsstraff på att idka umgänge med varelser av samma kön.

1 kommentar:

Northgrove sa...

Dessa homofobiska politiker kanske själva är homosexuella? ;) Summeringen i den här nya rapporten: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8772014