onsdag, oktober 21, 2009

Varning för pedofilen

Någonstans i Härnösand bor en återfallspedofil och det här vet grannarna vid det här laget om, någon eller troligen några har nämligen sett det som sin uppgift att upplysa allmänheten om detta.

Bakgrundsfaktan är följande: Personen i fråga är mellan 30 och 40 år gammal och har fyra domar, som alla har med pedofili att göra, bakom sig. Han har avtjänat sitt straff och betalat skadestånd. Man misstänker att en nynazistisk grupp ligger bakom flygbladen som har skickats ut.

Jag hatar självklart pedofiler som vilken normal funtad människa som helst, men jag tycker faktiskt det här är åt helvete. För det första är det att piska upp stämningen och uppmana till våld att göra ett sådant här utskick, det finns så många småligister som bara väntar på en ursäkt att få spöa upp någon.

För det andra tror jag det här bara gör det värre för offren, att det än en gång hamnar på tapeten och att folk kanske får reda på vad de har råkat ut för medan de försöker lägga det bakom sig och troligen hoppas på att så få som möjligt får reda på det för att slippa en offerstämpel.

För det tredje kan inte en uppretad folkmassa döma någon. Straffskalan för sådana här brott är verkligen för mesig, men han kan mot förmodan ha kommit till insikt i fängelset och när han faktiskt avtjänat det straff han tilldömts så är det inte rätt att straffa igen.

Slutligen så finns det absolut ingenting som säger att samhället är tryggare då vetskapen om vad han gjort spridit sig. Risken är att det sätter ännu mer press på honom och att han kan känna att det är lönlöst att försöka bli en bättre människa eftersom han alltid kommer bli straffad. Dessutom ska man nog vara mest rädd för de pedofiler som ännu inte begått några brott för de har inte polisens ögon på sig och de kan anfalla när som helst.

4 kommentarer:

Sillen sa...

Håller med, jag hatar oxå allt som pedofiler och vådtäcksmän i allmänhet står för. Tyvärr finns det många, kanske närmaste granne med det är inte ofta man får reda på vem det är. Men när har man sonat sitt straff? Troligen bör någon som har dessa stämplar på sig, flytta till annan ort efter att straffet kanske trist i sig, men detta för egen skull och för alla som du å jag och allmänheten har svårt att glömma. Men en som får återfall, den har förbrukat allt som heter empati.

Unknown sa...

Hej :) grym blogg :) Hur får man fram så man ser hur många besökare man har ?

Mvh Bullmamma

Roberth sa...

Jag hatar inte pedofiler, de är också människor, brotten de gör är fruktansvärda, men de är vi ALLA som skapar dessa monstruösa handlingar genom samhället vi håller på att utforma.

Tillbaka med dårhusen säger jag, visst fanns det dårar, pedofiler ute på gatorna då med, men långt ifrån lika många och många av dem trivdes på dessa institutioner för att där äntligen fick de rätt hjälp (i alla fall ibland).

tb sa...

Finns det någon katolsk kyrka där i Härnösand så kan ni ju alltid kolla upp prällen...?

(vilket iofs är nästan lika befängt uttalande som att män som jobbar i förskolan är pedofiler eller har den dragningen - ibland stämmer det tyvärr.)