torsdag, oktober 22, 2009

Shit pommes frites!

I en debattartikel för några dagar sedan kom Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson med rasistiska åsikter som i många fall saknade något som helst källstöd. Till exempel berättade han att muslimer står för största delen av våldtäkter och att ett tiotal muslimska terroristorganisationer finns och verkar i Sverige. Efter detta har flera Sverigedemokrater hoppat av partiet och debatterna är hetska.

Men vad är alla förvånade över? Det är inte direkt så att jag satte morgonkaffet i vrångstrupen då jag läste hans debattartikel. Har det inte länge varit tydligt att de flesta Sverigedemokraterna är ett gäng vuxna snorungar som skyller sitt egna utanförskap och/eller sina rädslor på en samhällsgrupp som är tacksam att rikta kritik mot? Folk som anser att Sverigedemokraterna är en "frisk fläkt" med sin konservativa allmänpolitik och "i huvudsak inte rasister även om det finns en del rötägg" är grundlurade. Grundlurade eller utvecklingsstörda.

1 kommentar:

tb sa...

...sedan att muslimer (och abramhamsbaserad religion, d.v.s. kristendom och judendom) är av ondo, är en annan femma.

Katolska präster verkar ju (om man ska tolka media i.a.f.) antingen vara pedofiler, eller så skyddar dom bara de "bröder" som är det.

Man borde ju kunna tycka att vi efter all vetenskaplig kunskap i världen borde komma till insikt.
Jag menar, de flesta tror ju inte på tomten längre. Eller Oden. Så det känns som läge att ta det ett steg till.

Hursomhelst, från och till snubblar jag in på din blogg ibland och den är intressant att läsa :)
Lev och må :-)

Och nej, SD får inte min röst.
Det får iofs inte V, S, C, FP, KD eller M heller... lutar mot PP.