torsdag, april 03, 2008

Judge Judy's fördomar


Jag låg just och såg på Judge Judy. Jag brukar älska när hon spänner ögonen i folk och kallar dem idioter och önskar att de aldrig får/aldrig hade fått barn för att sprida sina ointelligenta gener vidare.

Den här gången var det inte lika roligt. En kille (12 år) var kär i en tjej (11 år) och hon hade, på grund av att hennes mamma berättat att tjejen och killen var släkt på långt håll, sagt att de bara kunde vara vänner. Han hade skrivit och sagt fula saker om och till henne.

En dag var han med sin lillasyster i parken och spelade basket. Den här tjejen och en killkompis till henne kom dit och lekte kull och de kittlade varandra och hade roligt. Den här killen gick då fram till tjejen och knuffade henne så att hon föll och fick hjärnskakning. Läkarräkningarna som blev resultatet av detta ville mamman ha ersättning för och även ha skadestånd.

Hon fick läkarräkningarna betalda, men skadestånd kunde det minsann inte bli. Varför? Jo, eftersom hennes dotter enligt Judge Judy helt uppenbart hade "teasat" (Vanligt att 11-åringar gör sådant) den stackars unga testosteron-stinna pojken så att han blev galen av svartsjuka, trots att tjejen sade att hon inte alls tänkte så, och trots att till och med killen sa att han inte alls varit svartsjuk.

Men välkommen till kvinno- och manssynen. Där tjejer måste hålla sig borta från killar som är intresserade av dem, för annars får de skylla sig själva eftersom killar inte kan tänka längre än näsan räcker. Jag vet inte vilka som ska känna sig mest nervärderade av den här synen faktiskt.

Inga kommentarer: